S novým školním rokem na Hanspaulce opět odstartovala další sezona kroužku vaření. Zájem o kulinářské lekce byl velký, pár jedinců jsem bohužel musel z kapacitních důvodů odmítnout. Doufám, že se na ně usměje štěstí v druhém pololetí nebo v dalším roce. Skupinka čítá v této sezoně 18 dětí, větší polovina zůstala z minulého roku, další nahradili nováčci z různých tříd , jež příjemně osvěžili kolektiv.
Na počátku jsme se navzájem představili a ihned se pustili do vaření. Tématem prvního kroužku bylo zeleninové lečo, na výběr bylo ze dvou receptů. Jeden klasický z cibule, rajčat, paprik a vajec. Druhý trochu neobvyklý veganský, s červenou čočkou, místo vajec jsme použili tofu s černou solí, podrobný recept přikládám zde. Mimo to, si děti opět mohly upéct velice oblíbené bylinkové bagetky, ty jim vždy udělají radost, jak na kroužku tak i v jídelně, kde je často připravujeme.
Na kroužku panovala pohoda, všichni nováčci si vedli velmi dobře, skoro jako by s námi vařili i minulý rok. Každý si našel svůj kolektiv, teamová práce fungovala náramně a to je na kroužku nejdůležitější. Už nyní se můžeme těšit na další setkání.
Petr Klíma
Tato webová stránka používá cookies
Za účelem zkvalitnění našich služeb používáme na této stránce soubory cookies. Pro více informací přejděte na Podmínky pro používání internetových stránek..