Děti u nás v jídelně mají rády určité druhy polévek. Jsou to především vývary, také mají rády rajskou, zelňačku, gulášovku, někteří boršč a možná pár dalších. Není jich však mnoho, dalo by se říct, že polovinu dětí polévky vůbec nezajímají, což je obrovská škoda, už jen proto, že naše polévky jsou nejen velice bohaté, ale snažíme se je dělat trochu jinak než jiné školní jídelny. Například krémové polévky téměř nezahušťujeme, místo mouky používáme do základu brambory, což mi připadá o chlup zdravější. Navíc polévka chutná o dost lépe, protože spoustu zeleniny před přidáním do polévky upečeme.
Tématem posledního kroužku tedy byla polévka bramboračka s houbami, kterou vaříme velice poctivě. Avšak houby jsou v polévkách také důvodem, proč děti tuto polévku nejedí. Všeobecně platí, že houby mnoho dětí nejí, a platí to i u některých dospělých. I proto jsem zvolil právě tuto polévku, všechny děti musely dle zadání houby použít, přece jen bramboračka bez hub by nebyla tou pravou českou bramboračkou.
Z fotek vidno, jak pěkně tato polévka děti zaměstnala, práce se zeleninou jim zabrala pěkný kousek času, avšak týmový duch fungoval na jedničku. Všechny polévky dopadly výborně, doufám, že chutnala i dětem nebo rodičům, jež často také výrobky svých dětí testují.
Petr Klíma