Opět jsem dostal možnost zúčastnit se vysílání v České televizi v pořadu Sama doma. A jak jinak než s dětmi, s osvědčenou dívčí dvojkou z hanspaulské školy z
6 A s Linou a Elen. Děvčata se na vysílání moc těšila, připravila si krásné dýňové zástěry a proto nemohla vařit nic jiného než je
dýňová polévka s červenou čočkou a pomerančem, která jim na kroužku i doma moc chutná. Moji parketou tentokrát bylo hlavni jídlo a lehký dezert. Oba recepty jsem vybral z mojí
Obilovinové kuchařky. Nejsou to jídla, která ve škole vaříme, ale koncepčně se mi do studia hodila. Hlavní pokrm tvořila dlouhozrnná rýže natural v kombinaci s kvašenou korejskou zeleninou -kimchi (většinou kupuju tuto značku), na sezamovém oleji s tofu a bylinkami, podrobný recept můžete vyzkoušet
zde. Dezert byl svěží, velice netradiční
pudink z jáhel, s agarem, slazený datlovým sirupem a také ozvláštněn mletými tonkovými boby, to je chuť která si vás podmaní, věřte tomu. Děvčata vkusně nazdobila čerstvým ovoce a celý štáb se mohl pustit do baštění. A věřte, všem náramně chutnalo, i když jsme nedovezli husu ani bůček. 😀